Tempat Rekreasi,Kuliner jeung Oleh-oleh

Upami urang nuju aya di daerah Tatar Pasundan atanapi Bandung (Jawa Barat), asana teh kirang lengkep pami teu sumping ka tempat wisata anu sakitu seueurna di dinya.

Salah sahiji tempat rekreasi anu ngagaduhan nilai budaya Sunda nyaeta " Saung Udjo Bandung" . Tempat ieu mangrupikeun tempat dimana urang tiasa ningali mangupa-rupa kasenian Sunda.

Salian ti aya alat kasenian Sunda, didinya ge aya pidangan Kasenian Sunda.

Oleh-oleh anu khas ti Jawa Barat :

Tempat nu pinuh ku mangrupa-rupa tuangeun khas anu tangtos pisan raos pami dituang sasarengan sareng jalmi anu dipikanyaah ku urang. Oleh-oleh di Jawa Barat mangrupa-rupa, aya dodol ti Garut, tauco ti Cianjur, Taleus Bogor ti Bogor, Tahu Sumedang ti Sumedang, Kecap ti Majalengka, mochi ti Sukabumi, aya oge bubuahan has Kuningan nyaeta Manggah gincu. Masih seeur deui oleh-oleh nu aya di Jawa Barat.

tangtos wae saena mah urang tiasa nyandak oleh-oleh. Upami urang sumping ka tempat ieu aya sababaraha oleh-oleh anu tiasa di peser, diantawisna :

Alat musik Calung atanapi Angklung, hiasan miniatur alat musik Sunda, alat-alat kaulinan Sunda, jeung rea anu sejenna. Wilujeng sumping di Saung Udjo Bandung.

Dihandap ieu conto alat musik calung :